Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Weblapok

Falunap Orosztonyban - http://www.zalamedia.hu/archivum/89-zalai-naplo/kaleidoszkop/6463-falunapon-uennepelt-orosztony.html
"Az őszi nagy munkák előtt, s az eddigi munkák után némi pihenésre, közös ünneplésre adott alkalmat az orosztonyiaknak a falunap. Augusztus utolsó hétvégéjén a falu önkormányzata finom ebéddel, jó programokkal várta lakóit."
Orosztony a 27 települést számláló Pannonhát tájpark része - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/30683.html
Orosztony a Pannonhát Tájpark elnevezésű projekt részeként mutatkozik be. Gazdag a történeti rész, fontos alapinformációkat közöl: látnivalók, közlekedés (gyalog, gépkocsi, autóbusz, vasút, repülőgép), vendéglátás, szállás. 2005 körüliek az adatai. Különlegesen látványos szolgáltatása a honlap jobb oldalán található galéria, mely 9 igényes felvételt tartalmaz a faluról.
Orosztony a Gyalogló weblapján - http://katalogus.gyaloglo.hu/telep.cgi?t=3305
A település adatairól olvashatunk.Térképet és műholdas felvételt is láthatunk a községről.
Orosztony a középkorban - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/30314.html
Holub József kiváló történeti munkája - Zala megye története a középkorban, 1929. - 3. kötetében olvashatunk Orosztony történetéről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Orosztony a mek.oszk.hu honlapon - http://mek.oszk.hu/05100/05122/html/rmh0011.html
Bogdán István: Régi magyar históriákban ír Thury Györgyről, a kiváló honvédő katonáról, aki nagy erejű, rendkívül ügyes, szívós és kitartó vitéz volt. Hősiesen harcolt a török ellen. Orosztony mellett esett el.Orosztony határában a hamuházi híd mellett került elhelyezésre az emlékére állított kopjafa
Orosztony a Révai nagy lexikonában - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/30880.html
Rövid szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Orosztony a Vendéglátóhely weblapján - http://www.vendeglatohely.hu/telepules/orosztony.html
Az oldalon röviden olvashatunk a falu történelméről, fekvéséről, a falu nevének eredetéről, a faluban található emlékekről és a falu megközelíthetőségéről. A weblap 1994 után keletkezett.
Orosztony egyházi történelme - http://web.archive.org/web/20100317151519/http://www.sulinet.hu/oroksegtar/data/100_falu/Zalavar/pages/003_szent_istvan.htm
1261-ben Orosztonyi Lőrinc és felesége Orosztonyban, Berzencén és Szigeten lévő birtokaikat a zalavári egyháznak adták
Orosztony - Hivogató a Régiók kapujában - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/30658.html
A település és környéke látnivalóinak rövid leirása képekkel illusztrálva.
Orosztony - Ki kicsoda Zala megyében 1996 - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/31978.html
A település rövid történeti leírása és nevének eredete.
Orosztony - Ki kicsoda Zala megyében 2005 - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/32075.html
A település nevének eredete, rövid történeti leírása.
Orosztony - Magyar Nagylexikonban - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/29068.html
Rövid, de adatokban gazdak szócikk olvasható a Magyar Nagylexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Orosztony története és látnivalói - http://www.orosztony.hu/latnivalok/poganyvari-hegy.html
Orosztony történeténetének rövid leírása napjainkig.Látnivalók, programok képekkel illusztálva.
Orosztony - Zalai életrajzi kislexikonban - http://zalai.dfmk.hu/zalaiak?p=502
Kertész Manó nyelvészről, aki orosztonyi születésű.
Orosztony Zala megye Atlaszában - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/31848.html
Zala megye 1997-ben kiadott színes atlaszában magyar, angol és német ismertető is olvasható a település történetéről, földrajzi elhelyezkedéséről és környékének turisztikai értékeiről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Orosztony - Zala megye földrajzi nevei - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/31794.html
1964-ben jelent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeálított "Zala megye földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József ált. isk. tanár és Méhes József gimn. tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Orosztony Zala megye kézikönyvében - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/31472.html
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében három oldalnyi leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menűponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menűjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Tüttő Jánosról - http://zalai.dfmk.hu/zalaiak?p=847
Tüttő János Orosztonyban szülöttje (1917. febr. 3.- 1998. júl. 2.) nótaszövegíró.Kezdetben novellákat, színdarabokat és népszínműveket írt. Később határozta el, hogy dalszöveg-írással foglalkozik. Neves nóta énekesek vitték sikerre dalait.
Új magyar lexikon - Orosztony - http://www.nagykar.hu/keptar/2749/30361.html
A szócikkek felismertetett szövege: (A csillag után az 1972-es kiadású kiegészítő kötetből származó szöveg következik)

Insert failed. Could not insert session data.